سیرت صبح

دسنوشته های فرهنگی ، ادبی ، هنری و سیاسی

سیرت صبح

دسنوشته های فرهنگی ، ادبی ، هنری و سیاسی

تغییرات مدیران راهکار توسعه مردم محور

یوسف راد | جمعه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۳، ۰۸:۳۰ ب.ظ

           

 با آغاز مسیری نو در تاریخ رقابتهای انتخاباتی کشور و در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری ، مردم با جمله ای آشنا شدند که به عبارتی دیگر معنایی جدید از رویکرد انقلاب اسلامی بود ، جمله ای با این مضمون ((اتفاقی که دارد می افتد)) . اکنون پس از گذشت 2 سال از ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد کم و بیش معنای این جمله روشن شده است و می توان گفت ملت با توجه به روحیه و منش ریاست محترم جمهوری هر روز منتظر اتفاقی جدید در کشور هستند.

نمونه این اتفاق ، شکستن سکوت چندین ماهه دکتر احمدی نژاد در خصوص برخی وزیران و جایگزینی آنان است . باید توجه داشت ملت کاملا در مسیر تحولات جامعه قرار دارند و همه مسئولانی که مردم را از حوزه مشاوران و تصمیم سازان خود خارج می کنند بلاشک محکوم به شکست و ترک مقام خود خواهند شد و در چند ماهه اخیر رویکرد ملت نسبت به عملکردبرخی وزریران مشخص شده است . برخلاف نظر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی جناب آقای باهنر که در مصاحبه خود فرمودند ما اعتقاد به ثبات مدیریت داریم اما این هم از اختیارات رئیس جمهور است ، بهتر است بگوییم هر چند ثبات مدیریت موجب ایجاد اعتماد و برنامه ریزی آینده نگرانه ، همچنین کاستن از هزینه های تغییرات مدیران خواهد شد اما این در صورتی است که مدیران اولا تحمیلی نباشند و در ثانی همسو با رویکرد مردم محور دولت باشند . در حالی که در قضیه انتخاب وزیر نفت تا پایان مجلس بر خواست (هر چند قانونی) خود ایستادگی کرده و رئیس محترم جمهور به اجبار وزیری هامانه را بر این پست گمارد . جدای از این برخی شنیده ها حاکی از تحمیل وزیر صنایع و برخی وزیران به دولت خبر می دادند که اکنون آرام آرام عدم همسویی آنان با دولت به وضوح مشاهده و رئیس دولت برخلاف آنچه از ابتدا در نظر داشته است مجبور به تغییر زود هنگام مدیریتها ، میشود .

هر چند با آغاز این تحول بارقه امیدی روشن شده است اما این خواست عمومی هنوز بر جای خود استوار است که ریاست محترم جمهوری نه تنها در محدوده هیئت وزیران بلکه با اندیشیدن راهکاری عملیاتی در سطح مدیران میانی و پایینی دولت نیز اقدامات خویش را گسترش دهند و با نظر خواهی عادلانه از آحاد ملت و با توجه به شعار محوری خویش در انتخابات مبنی بر (( بازگشت دولت به مردم)) ، راه تغییرات مدیران ناکارآمد را بگشایند. بدیهی است این اقدام نه تنها موجبات تضعیف دولت را فراهم نخواهد آورد بلکه با مشورت های مردمی و روی کارآمدن مدیرانی مورد اعتماد مردم و کارآمد ، زمینه نیل به اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی فراهم خواهد آمد.

مطلب دیگر که سالهاست اعتقاد به آن داشته و اکنون فرصت بیان آن را یافته ام آنکه ، چگونه است با وجود خیل عظیمی از نیروهای جوان متخصص ،کارآمد، پراستعداد، پرتحرک ، نوآور ، خستگی ناپذیر ، پر انرژی، متعهد ، شجاع و توانا ، هنوز محوریت مدیریتها و وزارتها بر استفاده از نیروهای مسن ، خسته و بی رمق استوار گشته و موقعیت خدمت به جوانان داده نمی شود. آیا جز این است که بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (رضوان اله تعالی علیه) در سال 1342 در پاسخ به سئوالی با این مضمون که شما با چه کسی می خواهید تحول ایجاد کنید ؟ فرمودند: ((اکنون سربازان من در گهواره ها هستند )) و این جز آن بود که اکثر انقلابیون از جوانان پر شور بوده و در آن زمان حضرت امام اعتقاد فراوانی به استفاده از همین جوانان داشته اند؟

آیا جز این است مسئولانی که برخی از آنان هنوز در پستهای کلیدی مشغول به فعالیتند زمانی به پستهای اداری و وزارتی راه یافتند که هنوز وارد دهه سوم عمر خویش نشده بودند و با این حال توانستند در موقعیتهای مختلف از جمله جنگ تحمیلی با نقش راهبردی و رهبری امام راحل بر مشکلات فائق آیند؟

آیا جز این است که اکنون جوانان ایران به اعتراف تمام دنیا جزء برترین جوانان علمی و فرهنگی قرار گرفته و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی فراوانی در سراسر جهان از ابتکارات آنان استفاده می کنند؟ آیا نمی توان با سپردن امور به مغزهای متفکر کشور ، سیستمهای اداری پژمرده و ناکارآمد را با تحولی چشمگیر به یک سیستم بالنده و شکوفا تبدیل نمود ؟

آیا کشور دچار کمبود احمدی نژادها و رجایی هاست ؟ آیا نمی شود چنین انسانهایی را پرورش داد و از ثمرات مدیریت آنان در سطح کلان استفاده کرد؟

و آیا در کشوری که اکثریت با جوانان است نمی توان با همراه کردن تفکر عظیم جوانان خلاق با تجربه سالیان دراز انقلاب و مسئولان ، راه جدیدی در سطوح مختلف مدیریتی گشود ؟

همه ما می دانیم که می شود و می توانیم . ایرانی ناشدنی ها را شدنی کرده است و این اتفاقی که دارد می افتد ، بیداری نسل معنویت نسبت به پیرامون خود و نیاز به تعالی کشور است . 

  • یوسف راد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی